Япон тогооч Юкогийн монголчуудад зориулсан хүнсний ногоо, хоолны ном-1



АНГИЛАЛ
Хоол хүнс
ХУДАЛДААНД
2022
Наймдугаар сар 8
БҮТЭЭЛИЙН ХЭЛ
MON
Монгол
НҮҮРНИЙ ТОО
180
Нүүр
ISBN-13
9789919518035
ХЭМЖЭЭС
220 x 170 x 15 мм

Зохиолчийн бусад номууд


Ихэвчлэн хамт авдаг

Дээрх бүтээлийг авсан хэрэглэгчид ихэвчлэн эдгээрийг хамтад нь авдаг.

Санал болгох


Танилцуулга

Энэхүү бүтээл нь хүнсний ногоо, мөөг худалдан авахдаа сонгох, хадгалах, хоолонд хэрэглэх арга болон хүний биед үзүүлэх ач тус, ашиг шимийг тайлбарлан монголчуудад зориулж бичсэн япон ахлах тогоочийн ном юм.

Юко Сүзүки монгол улс дахь Японы элчин сайдын яаманд ахлах тогоочоор гурван жил ажиллах хугацаандаа монголчуудын хоол хүнсний соёлыг шимтэн судалсны үндсэн дээр монголчуудыг зөв хооллож урт наслаасай гэсэн сэтгэлээр зориулж бичсэн ном юм. Хүнсний ногоо, мөөг худалдан авахдаа юуг нь харж сонгох, дараа нь хэрхэн яаж хадгалах, хоолонд хэрэглэх болон хүний биед ямар ач тус, ашиг шимтэйг тайлбарлан бичиж, тус тусын зургийг хавсаргажээ. Монголд олдох орцоор хялбархан хийж болох япон үндэсний тэмпура, тонкацү, гюдон, чанко набе, мисо шөл гэх мэт хорь гаруй хоолны жортой. Ингэхдээ орц, түүхий эдийн зураг, хийх зааврыг нэг бүрчлэн зургаар үзүүлсэн. Цагаан будааг чийглэг, зажлууртай хоёр янзаар агшаах, амталсан будаа хийх, сонгинын амттай тос бэлтгэх, будаа агшаагч сонгох гэх мэт энгийн хэр нь амьдралд хэрэгтэй заавартай. Түүнчлэн цусны даралт ихсэх, кальци дутагдах шалтгаан болон тэдгээрээс урьдчилан сэргийлж зөв хооллох амьдралын хэв маягийн зөвлөгөө нийтлэлүүдтэй. Мөн гэдэсний үйл ажиллагааг эрчимжүүлэх хүнсний эслэг, судсыг залуужуулах хүнс, биеийг хамгаалах ургамлын гаралтай бодис, С аминдэм гэх мэтийн талаар энгийн ойлгомжтой тайлбарлахын сацуу олон сайхан зөвлөгөө оруулжээ. Хүн бүрд ширээний ном гэж байдаг шиг эрүүл мэндийг тань тэтгэх гал тогооны номтой болоорой.


Үзүүлэлт

ISBN-139789919518035
Худалдаанд гарсан огноо2022-08-08
ФорматХатуу хавтастай
Нүүрний тоо180 нүүр
Эрхлэн гаргасанМонсудар хэвлэлийн газар
Бүтээлийн хэлМонгол
Жин600 гр
Хэмжээс220 x 170 x 15 мм

Зохиолчийн талаар

Япон улсын мэргэжлийн тогоочийн зэргийг 6 төрлөөр хамгаалсан. Сакэ мастер, Загас мастер зэрэгтэй. 18 жил цэцэрлэгийн тогоочоор ажиллахдаа хүнсний аюулгүй байдал, эрүүл хооллолтын талаар судалсан. 2017-2020 хүртэл Монгол дахь Япон улсын элчин сайдын яаманд ахлах тогоочоор ажилласан. Нутаг буцсаны дараа Японы Цүжи хоолны сургуульд япон хоолны гүн ухааны чиглэлээр нэг жил суралцаж төгссөн. “Хоол бол ам, сэтгэл, биеийг баярлуулах аз жаргалын үндэс” гэж итгэдэг.


Хэрэглэгчийн сэтгэгдэл

0.0 үнэлгээтэй
Нийт 0 сэтгэгдэл

Сэтгэгдэл үлдээх

Бусад үйлчлүүлэгчидтэй санал бодлоо хуваалцаарай
Та сэтгэгдэл бичихийн тулд нэвтэрсэн байх ёстой. Нэвтрэх

Хэрэглэгчийн сэтгэгдэл байхгүй